Beboersalg
For andelshavere gælder det, at man selv står for udskiftningen, og betalingen opkræves med boligafgiften.
Cykelkælder
Haveredskaber
Hittegods
Kælderrum
Kabel-tv og internet
Snerydning og fejning foran egen dør
Det påhviler beboerne selv at feje og rydde sne foran egen dør og trappe. Ved snerydning forstås, at der ryddes forsvarligt og foretages grusning. Der forefindes grus i de sorte plastiktønder, som står uden for teknikrummene. Rydning og vedligehold af fælles arealer foretages af foreningen/viceværten.
Vaskeplads
Vaskeri
Værksted
Der er lavet et værksted til bl.a. reparation af cykler i kælderen ved nr. 113. Der forefindes ikke værktøj, men et bord med skruestik, et par kroge i loftet til ophæng af cykel og en lille luftkompressor til at pumpe cykler med. Værkstedet skal ryddes op og rengøres straks efter brug (dvs. samme dag) – vær særligt opmærksom på evt. oliespild.
Affald skal sorteres efter Aarhus Kommunes forskrifter.
Der er opstillet containere til dagrenovation og papir på foreningens areal. Glas kan afleveres i flaskecontainerne ved Skejby Centret. Storskrald skal sorteres og placeres i storskraldsrummet ved østgavlen på blok 3/ lejlighed 199.
Nedenfor finder du mere detajleret information om affaldssorteringen i foreningen.
Batterier
Det er vigtig at sortere batterier fra resten af affaldet, da de indeholder miljøskadelige stoffer. Du kan aflevere dine brugte batterier i storskraldsrummet, hvor der er en spand til batterier.
Dagrenovation
Dagrenovation er det, der er tilbage, når du har sorteret papir, glas og miljøfarligt affald fra. Populært sagt er dagrenovation det køkkenaffald, som ingen direkte genbrugsværdi har.
Affaldsposerne skal være forsvarligt lukket og smides i de opstillede containere. Der må ikke smides løst affald i containerne. Overfyld ikke affaldscontaineren, da renovationsselskabet ellers ikke vil tømme dem.
Affald, som er for stort til at være i de små affaldsposer, kan du emballere i sorte plastsække og derefter komme dem i den sædvanlige affaldscontainer. Skær større ting i stykker, før du lægger dem i sækken. Husk også at slå en knude på sækken.
Dagrenovation er f.eks.:
- Folie- og aluminiumsbakker
- Aske fra askebægre, brændeovne og grill (husk at det skal i en lukket pose!)
- Cigaretter
- Bleer og hygiejnebind
- Engangsservice
- Glasskår (forsvarlig indpakket i avis)
- Kattegrus
- Køkkenrullepapir
- Mælke- og juicekartoner
- Snavset papir og pap (f.eks. pizzabakker)
- Støvsugerposer
- Madrester
Ang. affaldsskakterne: Alt affald skal være i lukkede plasticposer. Følgende må ikke kastes i affaldsskakterne:
- Aviser og blade
- Flasker og andet glas
- Pap og karton
- Tøj og beklædning
- Store affaldsposer, som kan sætte sig fast
Farligt affald
Farligt affald er en lille del af husholdningsaffaldet, men selv små mængder kan skade miljøet. Affaldet skal afleveres til korrekt behandling. Det må ikke smides i skraldespanden eller hældes i afløb.
Farligt affald er: Olie- og kemikalierester, insekt- og plantegift, kviksølvtermometre, medicinrester, lavenergipærer og lysstofrør.
Genbrugsstationerne tager imod alle typer farligt affald, undtagen medicinrester, som skal afleveres på apoteket.
I foreningens storskraldsrum kan du aflevere spraydåser, maling, lak og lim – i lukket emballage! Alle andre typer farligt affald skal du selv aflevere på genbrugsstationen.
Haveaffald
Affald fra haven kan smides i kompostdyngen bag ved traktorgaragen ved nr. 167. Der må dog kun smides jord og komposterbart haveaffald! Plastikposer og lignende skal i containerne ved affaldsøerne. Haveaffald må ikke smides i affaldscontainerne.
Papir til genbrug
Papir, som ikke har været i berøring med mad, skal sorteres til genbrug. Der er containerne til genbrugspapir ved affaldsøerne. Pap skal sorteres til storskrald.
Følgende må smides i genbrugscontainer: Aviser, breve, brochurer, bøger, fotokopier, magasiner og blade, makuleret papir, pjecer, reklamer, rent karton fra emballager, skrivepapir, tegneserier, telefonbøger.
Følgende må ikke smides i genbrugscontainer: Brunt papir, gavepapir, kaffefiltre, karbonpapir, mælke- og juicekartoner, pergamentpapir, pizzabakker, vådt og snavset papir, æggebakker.
Vi henviser i øvrigt til kommunens retningslinjer.
Storskrald
Storskrald er affald, der ikke kan/må være i containerne til dagrenovation, f.eks. pap, møbler, hårde hvidevarer og elektronikaffald. Storskrald afhentes hver 14. dag af Aarhus Kommune. Storskrald skal sorteres og placeres i storskraldsrummet ved østgavlen på blok 3/ lejlighed 199. Skuret åbnes med din kældernøgle.
Placer dit storskrald længst muligt inde i rummet, så pladsen udnyttes mest muligt.
Der må ikke stilles storskrald andre steder på foreningens arealer end i storskraldrummet. Der kan ikke bestilles storskrald til de enkelte lejligheder.
Storskrald skal sorteres i henhold til kommunens sorteringsliste til storskrald. Hvis du er i tvivl, så spørg viceværten. Læg hver type i en klar plastpose eller plastsæk, bundet med en knude eller snor. Det er et krav – ellers tager skraldemanden ikke storskraldet med. De klare plastsække kan købes i de fleste dagligvarebutikker.
Følgende er ikke omfattet af storskraldsordningen og skal bringes til en genbrugsstation af beboerne selv:
- Bygge- og anlægsaffald, sanitet og køkkenelementer
- Døre og vinduer
- Haveaffald (brug komposten)
- Skarpe genstande
- Husholdningskemikalier og bekæmpelsesmidler
- Lysstofrør og energisparepærer
- Medicinrester – skal afleveres på apoteket
- Småt brændbart skal i dagrenovationsbeholderen
I foreningen har beboerne adgang til forskellige fælles faciliteter, som kan hjælpe til at gøre hverdagen lettere. F.eks. har du som beboer adgang til fælles vaskeri, cykelværksted, haveredskaber til udlån, trailer til udlejning og vaskeplads til biler.
Du finder også retningslinjer for affaldssortering, herunder håndtering af haveaffald og storskrald.
A/B Skejby Vænge
Viceværtens træffetider
Mandag: 07.15-15.00
Tirsdag: 07.15-15.00
Onsdag: 07.15-15.00
Torsdag: 07.15-17.00
Fredag: 07.15-12.00